Aniversarea rezerviștilor din Interne

Joi, Filiala ”Mihai Viteazu” Cluj a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a avut o dublă aniversare: împlinirea a 30 de ani de la înființarea Asociației și celebrarea Zilei Rezervistului.

La manifestare au participat, alături de membrii Ascociației, comandanți ai structurilor din Ministerul de Interne, reprezentanți ai Prefecturii Cluj, ai administrației publice și ai cultelor religioase.

”Permiteți-mi să vă felicit și să vă mulțumesc pentru cei 30 de ani de activitate în cadrul Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din MAI și să urez sănătate și viață lungă membrilor acesteia.

Mi-am permis să mă adresez cu apelativul ”dragi colegi” pentru că vă simțim aproape, sunteți modele pentru mulți dintre noi, pentru că am fost și suntem fideli unui ideal comun: apărarea și modernizarea României. (…)

Cu gândul la cei dinaintea mea, îmi doresc ca și generațiile care urmează să nu se rușineze de un cuvânt pe care, la rândul meu, l-am învățat de la părinții și dascălii mei: patriotism. Iar dumneavoastră sunteți exemplul viu al faptului că patriotismul nu este o floare ce se poartă la rever în zi de sărbătoare, ci un mod de viață!”, spune în mesajul său ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, citit în cadrul manifestării de prefectul de Cluj, Tasnádi István-Szilárd.

”Reuniunea, în cadrul căreia au fost acordate mai multe diplome de onoare, a fost o mare bucurie pentru membrii Asociației, care au reușit să se reîntâlnească acum, după aproape un an și jumătate de pauză provocată de pandemie”, a declarat general de brigadă în rezervă, dr. ing. Aurel Litan, președintele Asociației.

Filiala ”Mihai Viteazu” Cluj a Aociației, reunește, în cadrul celor patru organizații din Cluj-Napoca, Turda, Dej și Gherla, peste 800 de cadre militare în rezervă – generali, ofițeri, maiștri militari și subofițeri din Poliție, Jandarmerie, unități de Pompieri și Proectie Civilă, unități din Penitenciare, Poliția de Frontieră și alte formațiuni militare – dar și urmași ai acestora, precum și personal civil care a activat în structurile de Interne.

Viorel Dădulescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut