Aniversare: 20 de ani de la înființarea Institutului de Cercetări Interdisciplinare în Bio-Nano-Științe la UBB

Împlinirea a 20 de de la înființarea Institutului de Cercetări Interdisciplinare în Bio-Nano-Științe (ICIBNS) va fi marcată vineri, 21 mai, de Universitatea Babeș-Bolyai, printr-o sesiune aniversară ce va avea loc de la ora 12.00, în Aula Magna a universității.

„Încă de la înființare, Institutul de Cercetări Interdisciplinare în Bio-Nano-Științe (ICIBNS) al UBB a fost unul revoluționar atât în concepție – arătând nu doar rolul cercetării în universități, cât mai ales rolul cercetărilor interdisciplinare și modul în care trebuie organizate acestea în structuri moderne -, cât și în rezultate – este una dintre unitățile de elită ale UBB, având cercetători care se află între primii 2% cei mai citați oameni de știință la nivel internațional în domeniile Institutului, publicații, granturi și premii cu impact internațional global, Institutul devenind astfel una din instituțiile internaționale de referință” – precizează reprezentanții universității.

Programul sesiunii aniversare va cuprinde alocuțiuni rostite de rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, directorul ICIBNS, prof. univ. dr. Simion Simon, directorul adjunct al Institutului, acad. Octavian Popescu, secretarul general al Academiei Române, acad. Ion Dumitrache, prof. univ. dr. Juergen POPP, Universitatea din JENA și DHC al UBB, precum și o vizită virtuală la Institut, realizată de Studioul CineMedia al Facultății de Teatru și Televiziune a UBB.

Evenimentul va fi transmis live pe conturile de Facebook și YouTube ale UBB.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut