Angajări temporare în sistemul medico-militar

Ministerul Apărării Naționale a anunțat demararea măsurilor necesare pentru suplimentarea numărului de posturi din sistemul medico-militar în vederea încadrării cât mai rapide a acestora, în conformitate cu prevederile Decretului 195 din 16 martie 2020, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României.

Angajările se vor face pentru o perioadă de șase luni, condițiile generale și cele specifice posturilor care urmează a fi încadrate, punctele de contact, documentele necesare și termenele de trimitere a cererilor de angajare fiind publicate de fiecare unitate medico-militară pe site-ul propriu și pe site-ul central al MApN – www.mapn.ro/cariera/index.php.

Sunt disponibile funcții de medici în diferite specialități (boli infecțioase, epidemiologie, pneumologie, medicină de urgență, medicină de laborator, anestezie și terapie intensivă, radiologie și imagistică medicală, igienă, medicină internă, medicină de familie), asistenți medicali și farmaciști, în spitalele militare, institutele și centrele medicale ale MapN din București, Brașov, Craiova, Cluj-Napoca, Constanța, Galați, Iași, Pitești, Sibiu și Timișoara.

La Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca se organizează concurs pentru posturile de: medic specialist, medic primar în specialitatea boli infecțioase (1 post) și farmacist specialist, farmacist primar (1 post);

Principalele cerințe ale posturilor, anunțate de Centrul Militar Zonal Cluj, sunt următoarele: acordarea asistenței medicale și a îngrijirilor de sănătate pacienților internați în spital și aplicarea procedurilor operaționale și a normelor interne specifice unităților sanitare din rețeaua sanitară a Ministerului Apărării Naționale.

Detalii privind documentele obligatorii pentru constituirea dosarului de angajare, data limită până la care se pot depune dosarele, condițiile generale și specifice prevăzute în fișa postului și rezultatul selecției dosarelor de angajare pot fi obținute la numărul de telefon 0264403401, int. 315, sau online,  pe adresa it@smucluj.ro.

Măsurile întreprinse de MapN au rolul „de a crește capacitatea de reacție și reziliență a sistemului medico-militar, angajat cu forțe și mijloace în efortul coordonat de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență pentru prevenirea și limitarea efectelor COVID-19, precum și pentru realizarea managementului consecințelor, raportat la evoluția situației epidemiologice din țară”.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie