Andrei Burcă: ”Cu Finlanda a fost un moment zero, cu Bosnia-Herţegovina trebuie să mai punem o cărămidă”

Fundaşul campioanei României, CFR Cluj, Andrei Burcă a afirmat, duminică, într-o conferinţă de presă, că jocul cu Finlanda, scor 1-1, reprezintă un moment zero pentru selecţionata de fotbal a României, care trebuie să pună încă o cărămidă la consolidarea sa în meciul de luni, cu Bosnia-Herţegovina, din din Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor.

„Cred că am făcut o partidă bună cu Finlanda, ne-am atins obiectivele pe care le-am avut înaintea meciului, acum trebuie să ne dea de gândit acest meci, pentru că trebuie să punem câte o cărămidă la fiecare partidă. Pentru că, dacă începem şi facem un meci bun şi atragem oamenii alături de noi şi în următoarea partidă nu mai suntem concentraţi şi determinaţi, nu facem nimic. Din punctul meu de vedere, Finlanda este un moment zero şi de aici trebuie să progresăm. Trebuie să fim foarte concentraţi şi determinaţi, pentru că ne aşteaptă un adversar dificil, cel mai bun adversar din grupă, pentru că o arată clasamentul, au şi câştigat grupa. O să vină motivaţi, ştiu ce înseamnă acest obiectiv de a-ţi atinge obiectivul, vor juca fotbal dezinvolt, determinaţi. Dar pentru noi trebuie să fie un început şi să ne gândim că trebuie să mai punem încă o cărămidă la această bază”, a afirmat Burcă.

Jucătorul legitimat la CFR Cluj consideră că „tricolorii” nu au făcut până acum cinste tricoului naţionalei, România aflându-se în acest moment pe ultimul loc în grupa din Liga Naţiunilor.

„Doar noi prin determinarea noastră putem să-i aducem pe suporteri alături de noi. Sper să fie alături de noi, pentru că ne vom da viaţa pe teren şi vom fi determinaţi la fiecare partidă, acesta trebuie să fie motto-ul nostru. La echipa naţională e normal ca oamenii să fie pretenţioşi, pentru că trebuie să fim cei mai buni. Mereu va fi presiune şi pe bună dreptate, pentru că trebuie să demonstrezi pe teren că eşti cel mai bun. Momentan nu am făcut cinste acestui tricou, pentru că nu ne-am atins obiectivele, dar consider că suntem pe drumul cel bun. Este o presiune suplimentară, având în vedere locul în clasament, dar am încredere în grup, suntem conştienţi că putem face lucruri importante împreună. Doar treaptă cu treaptă putem reuşi”, a completat Andrei Burcă.

El se aşteaptă ca adversarii să vină degajaţi la Bucureşti, având în vedere că Bosnia-Herţegovina a câştigat deja grupa, având 11 puncte în clasament, după cinci etape.

„Ei vin deja din postura de câştigători ai acestei grupe, îi felicităm pe această cale, dar ştiu că în meciul tur am făcut şi noi o partidă bună şi am pierdut nemeritat. Trebuie să dovedim mâine că suntem echipa mai bună şi că putem să câştigăm împotriva oricărui adversar pe viitor. Miza este mare pentru că ne dorim să demonstrăm că partida cu Finlanda este un nou început. Trebuie să continuăm pe aceeaşi linie, pentru că talent este, preocupare este, mai lipseşte puţin încredere şi curaj, dar astea vor veni punând la fiecare mişcare câte o cărămidă în plus şi astfel vom ajunge pe drumul cel bun”, a mai spus Burcă.

Echipa naţională de fotbal a României va întâlni Bosnia-Herţegovina, luni, de la ora 21:45, pe stadionul Rapid-Giuleşti, în ultima etapă a Grupei a 3-a din Liga B a Ligii Naţiunilor.

După cinci etape în Liga Naţiunilor, România ocupă ultima poziţie în clasamentul Grupei a 3-a, cu 4 puncte, fiind devansată de Bosnia-Herţegovina, 11 puncte, Muntenegru, 7 puncte, şi Finlanda, 5 puncte.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut