Andrea Petkovic, prima laureată a turneului Winners Open din Cluj-Napoca

Jucătoarea germană de tenis Andrea Petkovic, a doua favorită, a câştigat turneul Winners Open, primul turneu WTA de la Cluj-Napoca, dotat cu premii totale de 235.238 de dolari, duminică, după ce a învins-o în finală pe egipteanca Mayar Sherif cu un sec 6-1, 6-1.

Petkovic (33 ani, 91 WTA) s-a impus după doar 62 de minute într-un meci pe care l-a controlat de la un capăt la altul şi nu i-a permis adversarei să îşi creeze nicio minge de break. Mayar Sherif (25 ani, 119 WTA) este prima jucătoare egipteană care dispută o finală WTA, după ce până la turneul de Cluj-Napoca, reprezentantele Egiptului nu atinseseră sferturile de finală.
Acesta este al şaptelea titlu WTA din cariera jucătoarei germane, după cele obţinute la Bad Gastein (2009), Strasbourg (2011), Charleston, Bad Gastein, Sofia (toate în 2014) și Anvers (2015).
După această victorie, Petkovic s-a ales cu un cec de 29.200 de dolari şi 280 de puncte WTA, în timp ce finalista a fost recompensată cu 16.398 de dolari şi 180 de puncte WTA.
Mihaela Buzărnescu este jucătoare română cu cea mai bună evoluţie la Winners Open, ea fiind învinsă în semifinale de Sherif cu 7-6 (1), 6-4.

Directorul turneului Winners Open WTA250, Patrick Ciorcilă a declarat că organizarea acetsui eveniment a constituit o mare provocare, mai ales într-un an pandemic, anunțând, totodată, că în toamna acestui an, Cluj-Napoca va găzdui o nouă competiție WTA. „A fost o mare provocare, mai ales într-un an pandemic. Obiectivul este să avem acest turneu pe câți mai mulți ani. Este foarte important să vedem din nou fani ai tenisului. Vă mulțumesc și sunt onorat. În încheiere, aș vrea să fac un anunț important: în 25 octombrie a.c. la Cluj-Napoca va avea loc un nou turneu WTA, la BT Arena . Vă așteptăm pe toți”, a spus Patrick Ciorcilă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut