André Rieu își doboară propriul record de la Cluj

Este supranumit regele valsului, iar în 2019 susținea nu mai puțin de patru concerte, cu Sala Polivalentă arhiplină. Anul acesta, André Rieu scrie un nou record la Cluj-Napoca, în aceeași locație: cinci seri de spectacol consecutive, seri ce se anunță a fi experiențe memorabile în compania muzicii, alături de faimoasa Johann Strauss Orchestra!

După epuizarea rapidă a celor 30.000 de bilete puse în vânzare pentru evenimentul din această primăvară (4 zile) și dat fiind interesul ridicat al publicului, organizatorii și artistul au luat hotărârea de a suplimenta întâlnirea cu fanii din Cluj cu încă o seară de concert, aceasta fiind programată în ultima zi din luna februarie. Astfel, violonistul André Rieu va urca pe scena BTArena în zilele de 28 februarie, 1, 2, 3 și 4 martie, începând cu ora 19.30, acompaniat de cea mai mare orchestră privată din lume, se anunță în comunicatul remis presei.

Concertele romantice și vesele susținute de artistul de origine olandeză în vârstă de 73 de ani includ compoziții de muzică clasică, valsuri, muzică de film și operă, dar și melodii pop de mare succes în rândul publicului. Virtuozitatea lui André Rieu a făcut ca zeci de mii de spectatori prezenți pe stadioane să fredoneze și să se emoționeze ascultând valsul lui Dmitri Shostakovich, în timpul pauzelor mai multor meciuri de fotbal disputate în Liga Campionilor, iar turneele sale mondiale adună anual peste jumătate de milion de oameni.

Videoclipurile artistului postate pe canalul de YouTube depășesc cu mult 1 miliard de vizualizări, iar contul său de Facebook este urmărit de aproape 9 milioane de fani din întreaga lume. Între cele 40 de milioane de albume vândute, cel mai recent, lansat anul trecut, intitulat „Happy Together”, s-a regăsit în primele 10 poziții ale topurilor internaționale, se mai adaugă în comunicat.

În anul 2015, André Rieu a fost prezent în Piața Constituției din Capitală, unde a susținut nu mai puțin de 7 concerte sold-out, în mijlocul celor 85.000 de spectatori. Amplul eveniment muzical a însemnat o pagină importantă din istoria concertelor de la noi din țară, fiind denumit „cel mai amplu eveniment concertistic al anului 2015”.

Iulia GHIDIU

Foto: CarolRobert | Dreamstime.com

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut