Analiza Făclia de Cluj privind evoluția COVID: Clujul a intrat pe pantă descendentă

Făclia de Cluj a analizat datele din ultimele două săptămâni, pentru județul Cluj, cu privire la numărul de cazuri de COVID-19. Din informațiile prezentate în rapoartele oficiale reiese că în această perioadă s-a înregistrat o scădere a numărului de infectări cu noul virus. Astfel, dacă în a doua parte a lunii noiembrie, zile la rând, s-au înregistrat peste 500 de noi cazuri de coronavirus, în prima parte a lunii decembrie nu a fost nicio zi în care să se înregistreze cifre atât de mari, media în această perioadă fiind de 240 de cazuri pe zi.

În ultimele două săptămâni, numărul de cazuri de coronavirus la nivelul județului Cluj a scăzut constat. După o perioadă în care rata de infectare a crescut constant, statisticile arată că această rată este în scădere.

Vârful pandemic în utimul val a fost atins la Cluj în 19 noiembrie când rata de infectare era de 7,64 cazuri la mia de locuitor iar numărul de noi cazuri raportate în acea zi a fost de 734. De atunci rata de infectare s-a redus, ajungându-se la 1 decembrie la un prag de 6,2 cazuri la mia de locuitori iar în 15 decembrie la 5,01 cazuri la mia de locuitori. Din datele centralizate reiese că în perioada 15-30 noiembrie, în județul Cluj s-au înregistrat 6.437 de noi cazuri de COVID-19 iar de la 1 decembrie până în 15 decembrie 4315 de noi cazuri de coronavirus.

În aceatsă lună, cele mai multe cazuri au fost raportate la Cluj în data de 8 decembrie-464 cazuri noi iar cele puține în 14 decembrie-103 cazuri.

În privința deceselor, în intervalul 15-30 noiembrie au murit 44 de clujeni din cauza noului virus iar în perioada 1-15 decembrie 38 de clujeni au fost răpuși de COVID-19.

Și la nivelul municipiului Cluj-Napoca datele în privința pandemiei sunt încurajatoare. Astfel, din 19 noiembrie, când rata de infectare era de de 9,3 la mie s-a înregistrat o scădere constantă, ajungându-se în 14 decembrie la 6 cazuri la mia de locuitori. De la începutul pandemiei, în județul Cluj s-au înregistrat 26.220 cazuri de COVID-19, iar 212 clujeni au decedat din cauza virusului.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut