Ample lucrări de modernizare în microcartiere turdene

Opt zone importante ale orașului Turda vor intra în modernizare începând cu această toamnă (în unele zone au început deja lucrările), cu fonduri de la bugetul local. Microcartierele au fost împărțite pe bucăți și se va lucra în mod integrat, rezultând astfel 2 proiecte urbane mari: Proiect Urban 1 (Cartier Oprișani 2, 3A, 3B, 4A, 4B, Centru) și Proiect Urban 2 (Cartier Oprișani 4, Cartier Poiana, Cartier Turda Nouă).

„Pentru că ne dorim ca în cel mai scurttimp posibil să fie modernizate toate zonele municipiului Turda, am demarat procedura de proiectare/autorizare pentru pachete de proiecte urbane integrate din întreg municipiul. Sunt astfel înlucru proiecte urbane pentru TOATE străzile/zonele din Turda, în afara celor menționate mai jos, urmând ca după obținerea autorizațiilor de construire să intre în faza de implementare. Toate aceste lucrări de modernizare a infrastructurii se proiecteaza și execută în strânsă corelare cu investițiileCompaniei de Apă Arieș, și a altor rețele de utilități’’, a anunţat municipalitatea turdeană.

Toate lucrările prevăd reabilitarea și modernizarea aleilor auto și a aleilor pietonale, modernizarea iluminatului ambiental cu corpuri moderne, reamenajări spații verzi, înființarea de noi locuri de joacă pentru copii, reamenajarea platformelor gospodărești, înființări de parcări de reședință și rețea de canalizare pluvială. Toate aceste lucrări vor fi executate în vederea creșterii accesibilității, a siguranței pietonilor, a creșterii calității vieții populației și în scopul dezvoltării urbane integrate.

Articole din aceeasi categorie