Amenzile – oglindă a modului cum se circulă pe străzile țării

În doar trei zile, polițiștii rutieri au aplicat 20.307 sancțiuni contravenționale, în cadrul unor acțiuni desfășurate, în perioada 17-19 septembrie, la nivel național, în scopul prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Din totalul amenzilor aplicate, 7.625 au fost pentru depășirea limitei legale de viteză, 3.762 pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranță omologate, de către conducătorii auto, 116 pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranță omologate, de către pasageri, precum și 51 de sancțiuni pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranță omologate, de către minorii sub 14 ani.

Totodată, 2.074 de permise de conducere au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce, dintre care 1.105 pentru depășirea limitei legale de viteză.

Polițiștii au întocmit 303 dosare penale, 203 din acestea fiind pentru încălcări ale regimului circulației pe drumurile publice. De asemeni, au fost retrase 544 de certificate de înmatriculare.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut