Amenzi record

Polițiștii clujeni au aplicat amenzi de peste un milion de lei în cadrul acțiunilor din perioada 27-29 martie, privind impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform Ordonanței Militare nr. 3.
Prefectura Cluj a anunțat că au fost efectuate acțiuni în trafic, controale la locațiile de carantinare/izolare, verificări în scopul respectării interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență de către societățile comerciale/persoanele fizice autorizate, precum și acțiuni de menținere a ordinii publice. De asemenea, a fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 639 de persoane din județul Cluj, iar 204 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost controlate. „Pentru nerespectarea măsurilor impuse prin ordonanțe militare, în cele 3 zile s-a impus aplicarea a 1049 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1.000.000 de lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform Ordonanței Militare nr. 3.
În domeniul situațiilor de urgență, au fost implicate 91 de cadre ale ISU Cluj în acțiunile de oprire a răspândirii noului tip de coronavirus. A fost asigurat transportul pentru 130 de clujeni, în condiții de izolare biologică, spre locurile de carantină sau către unitățile spitalicești.
Au fost oferite informații medicale pentru 1400 de apeluri venite din partea clujenilor, prin intermediul liniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030), de către cadre medicale asigurate prin Direcția de Sănătate Publică.
Nu uitați! Apelați 112 – Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment’’, a anunţat Prefectura Cluj.

Articole din aceeasi categorie