Amenzi de zeci de mii de lei aplicate de ITM Cluj

O amplă acțiune desfășurată de inspectorii ITM Cluj în vedere identificării şi combaterii muncii nedeclarate la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul protecţie şi gardă s-a lăsat cu amenzi de aproape 60.000 de lei. În cadrul campaniei au fost verificați 31 de angajatori.

Acțiunea de control a urmărit identificare și combaterea muncii nedeclarate și luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatorii care desfășoară activitate în domeniul construcțiilor, a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă. Totodată, s-a încercat identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor și a tinerilor și determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare, de a le înregistra în Revisal și de a le transmite la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială angajatorul își are sediul social.

Inspectorii de muncă au efectuat controale la un număr de 31 de angajatori din judeţul Cluj.

Douăsprezece societăți comerciale au fost sancționate cu amenzi în valoare de 18.400 lei pentru: nerespectarea prevederilor privind orele de muncă suplimentare, nerespectarea prevederilor privind munca de noapte și neevidențierea orelor de muncă prestate de către fiecare salariat .

O societate comercială a fost amendată cu 40.000 lei pentru munca nedeclarată (găsirea în activitate a patru persoane în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului de muncă cu timp parțial).

Cuantumul total al amenzilor a fost în valoare de 58.400 lei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut