Amenzi de aproape 70.000 lei aplicate de polițiștii din Dej, Gherla și Huedin

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Dej și Secției 5 Poliție Rurală Dej, împreună cu efective de jandarmi au efectuat, la sfârșitul săptămânii trecute, o acțiune cu caracter preventiv, în cadrul căreia au fost legitimate aproximativ 130 de persoane și verificate 101 autovehicule.

În urma verificărilor au fost aplicate 81 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de aproximativ 21.000 de lei. De asemeni, polițiștii au reținut patru permise de conducere, dintre care 5 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 2 pentru alte abateri. În cadrul acțiunii au fost constatate și două infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

O acțiune similară a fost desfășurată, în aceeași perioadă, și de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla și Secției 7 Poliție Rurală Gherla. Aceștia au legitimat peste 150 de persoane, au verificat peste 90 de autovehicule și au efectuat 72 testări alcoolscopice, fiind aplicate 71 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de peste 33.000 de lei.

Pentru încălcarea normelor de circulație au fost reținute 14 permise de conducere, dintre care 8 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire și două pentru alte abateri. În cazul a două autovehicule oprite pentru control în trafic, care au prezentat nereguli tehnice, polițiștii au reținut certificatele de înmatriculare.

Și tot la sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii orașului Huedin, alături de cei ai Secției 8 Poliție Rurală Huedin au desfășurat o acțiune în cadrul căreia au fost legitimate peste 165 de persoane și controlate 120 autovehicule, fiind aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de peste 15.000 de lei.

Pentru nerespectarea normelor prevăzute de OUG 195/2002R, polițiștii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale. De asemeni, au confiscat 6,7 mc material lemnos, în valoare de 2.400 de lei, pentru care transportatorii nu dețineau documente legale de proveniență și transport.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut