Amendat cu 4.000 lei pentru alertare falsă la 112

Un bărbat în vârstă de 55 de ani, din comuna Spineni, județul Olt, a fost sancționat de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești cu amendă în valoare de 4.000 lei, pentru alertarea falsă la numărul unic de urgență 112.

„În 9 august, în jurul orei 09:20, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată telefonic de către o persoană, cu privire la faptul că ar fi lipsită de libertate, în acel moment aflându-se într-un autoturism în localitatea Florești, pe strada Porii, de unde ar urma să fie condusă într-un apartament pe respectiva stradă. În timpul sesizării telefonice, apelantul nu a oferit date privind marca, numărul de înmatriculare sau culoarea autoturismului, însă a precizat numărul imobilului în care ar urma să fie transportată, împotriva voinței sale. În baza aspectelor sesizate, la nivelul Secției 6 Poliție Rurală Florești a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, fiind demarate cu operativitate toate activitățile investigativ-operative în vederea identificării apelantului, cele sesizate neconfirmându-se. Ulterior, în cadrul cercetărilor desfășurate de polițiști, a fost identificat bărbatul care a efectuat apelul la SNUAU 112, acesta relatând că a alertat autoritățile fără a avea un motiv real, nefiind victima vreunei infracțiuni în tot acest timp. De asemenea, bărbatul a precizat  că în momentul sesizării s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice” = informează IPJ Cluj.

Activitățile întreprinse în vederea soluționării aspectelor sesizate au fost sprijinite de polițiștii din cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut