Amendamentele USR PLUS Cluj-Napoca la bugetul municipiului

USR PLUS Cluj-Napoca a depus 39 de amendamente la bugetul municipiului, iar 13 din acestea au fost acceptate.

Consilierii locali USR PLUS au prezentat luni, în cadrul unei conferințe de presă, amendamentele propuse la bugetul orașului nostru. Acestea vizează domenii diverse, precum educația, sănătatea, infrastructura rutieră, spațiile verzi și nu numai. Unele inițiative sunt pilot și de politici publice, altele țintesc direct probleme punctuale.

„Orașul se dezvoltă, iar odată cu dezvoltarea lui apar probleme legate de trafic, de urbanism, de lipsa infratructurii, de lipsa școlior și grădinițelor. Amendamentele depuse sunt rodul muncii unei echipe. (…) Sunt bani (n.red – în buget) pentru investiții, proiecte, însă problema majoră o reprezintă incapacitatea primăriei de a cheltui acești bani și de a finaliza proiectele începute”, a declarat Manuela Petrescu, președintele filialei locale a USR PLUS.

Astfel, printre cele mai importante propuneri se numără o masă caldă în școli, creșe și școli în cartierele aflate în proces de dezvoltare din oraș, parking în cartierul Între Lacuri, modernizarea a 40 de stații de transport în comun, precum și modernizarea unor străzi.

De asemenea, printre cele mai importante propuneri se numără și una care vizează încadrarea zonei Hoia în categoria ariilor urbane protejate. Arealul Natural Hoia va include întreaga zonă dintre Baciu, Florești, și Cluj-Napoca și implică extinderea rezervațiilor existente. Scopul inițiativei este conturarea unei zone de dezvoltare durabilă.

Un alt amendament se referă la modernizarea Pieței Mihai Viteazu, zonă care, argumentează cei de la USR PLUS, a fost ignorată de autorități, deși este una dintre cele mai importante din municipiul Cluj-Napoca.

Totodată, un alt amendament are în vederec o maternitate nouă în oraș, mai exact propunerea vizează un studiu de fezabilitate care să arate de ce este nevoie de o astfel de investiție. Reprezentanții USR PLUS Cluj-Napoca au argumentat că numărul de copii născuți în orașul nostru este în continuă creștere, iar ei insistă încă din anul 2018 asupra necesității de a construi o maternitate nouă la Cluj-Napoca.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut