Ambitii mari pentru CFR Cluj după cantonamentul din Spania

CFR Cluj și-a încheiat stagiul de pregătire de la Oliva Nova, din Spania, luni, cu o remiză în fața formației Heidenheim, din Zweite Bundesliga. În total, campioana României a susținut patru meciuri amicale, în care a reușit o singură victorie, a remizat în alte două, și a suferit o înfrângere. Formația antrenată de Dan Petrescu a înscris de șase ori, dar a și încasat patru goluri.

Rezultatele obținute de CFR Cluj în cantonamentul din Spania:

  • CFR Cluj – Kiel 1-1 (Petrila)
  • CFR Cluj – Darmstadt 0-1
  • CFR Cluj – Seleccion AFE 3-0 (Bordeianu, Mistrati, Krasniqi)
  • CFR Cluj – Heidenheim 2-2 (Yuri, Janga)

”În primul rând sunt foarte fericit că am reușit să marchez. Sper că vom continua pe aceeași linie și vom reuși să ne atingem obiectivele. Sunt fericit că fac parte din acest club. Întreaga echipă, jucătorii, staff-ul m-au primit foarte bine. Sper că vom avea evoluții bune atât în Conference League, cât și în campionat. Obiectivul meu este să înscriu cât mai multe goluri și să ajut echipa să-și îndeplinească obiectivele, în principal acela de a fi campion”, a declarat Ermal Krasniqi, kosovarul transferat în această iarnă de CFR de la Ballkani.

„A fost un cantonament greu. Picioarele sunt grele. Toate partidele au fost pe munchie de cuțit. Important e să mergem acasă și să ne revenim.

Pe toți jucătorii cei noi îi primim bine în grup. Toți se pot adapta la condiții, la ce vrea Mister. Suntem conștienți că ne așteaptă un meci dificil cu Farul. Avem și meciul cu Lazio.

Nu am terminat anul bine. Ne doream să fim pe primul loc. Trebuie să mergem la Constanța și să scoatem un rezultat bun”, a spus Andrei Burcă pentru canalul TV oficial al formației din Gruia.

Sunt foarte fericit că am venit aici. E un club mare, în ultimii cinci ani au fost campioni. Antrenamentele sunt grele, dar trebuie să fiu într-o formă bună. Sunt de câteva zile la CFR. Când ai jucători care vorbesc aceeași limbă este ușor.

L-am avut ca antrenor de două ori, în China și Turcia. În China nu a fost așa ușor, dar trebuie să dai tot ce ai mai bun.

Urmăream CFR dinainte, pentru că jucau în cupele europene. Obiectivul meu, să câștig campionatul, în Europa să mergem cât mai departe și să înscriu goluri.

Dacă e posibil, îmi doresc să marchez 20 de goluri, dar cred că este dificil. Dacă aș marca 10 goluri ar fi frumos. Îmi doresc să fiu sănătos”, a declarat și noua achiziție a feroviarilor, atacantul croat Anton Maglica, pentru CFR Cluj TV.

CFR Cluj a terminat anul 2022 pe locul doi în clasamentul Superligii României, la un punct distanță de liderul Farul Constanța. Campionatul se va relua începând cu această săptămână, cu etapa a 22-a, iar cele două formații se vor duela în meci direct, luni, 23 ianuarie, de la ora 20.00, pe terenul echipei lui Gheorghe Hagi.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut