Alumni Days UBB, a doua ediție

Cea de-a doua ediție a „Zilelor Alumni” a Universității Babeș-Bolyai va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 12 – 14 mai, evenimentul având ca scop reînvierea relației instituției cu absolvenții săi.

La festivitatea de deschidere (12 mai, ora 18:00) vor lua cuvântul rectorul UBB, prof. univ. Daniel David și prorectorul responsabil cu alumni, conf. univ. Alexandra Muțiu, urmând ca absolvenții de prestigiu ai universității (Ramona Iulia Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene la București, Simona Miculescu, delegatul permanent al României la UNESCO, Vasile Dîncu, Ministrul Apărării Naționale, Bianca Muntean, consul onorific al Republicii Estonia la Cluj-Napoca, Robert Octavian Grasin, leader al Centrului de Inginerie BOSCH și Ciprian Teleman, cercetător, consultant, fost ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării) să relateze despre anii de studenție și despre cariera parcursă după studii.

După premierea alumnilor de onoare ai facultăților, festivitatea se va încheia cu o masă rotundă pe tema „Noua pedagogie universitară post Covid”, condusă de conf. univ. Adina Elena Glava, prodecan al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației.

Vineri, 13 mai, de la ora 10:00, absolvenții universității sunt invitați să viziteze, gratuit, în mod ghidat sau individual, muzeele universității. De la ora 14:00, cei interesați vor fi însoțiți de lect. univ. Cosmin C. Rusu, profesor la Facultatea de Istorie și Filosofie, la un tur pietonal ghidat în centrul Clujului.

Sâmbătă, 14 mai, în Parcul „Iuliu Hațieganu, între orele 10:00 – 14:00, organizațiile studențești se reunesc într-un târg de voluntariat cu scopul de a atrage studenții doritori de a obține experiență profesională încă din timpul anilor universitari. De la ora 13:00, studenții Facultății de Teatru și Film vor prezenta piesa de teatru „Lumea Nouă”, după care vor concerta formațiile și corurile universității. De la ora 17:30, vor putea fi vizionate în aer liber scurtmetraje regizate de studenții Facultății de Teatru și Televiziune, premiate la diferite festivaluri din țară și străinătate. Ziua se va încheia cu o petrecere în aer liber cu DJ Raoul, parte din Atelier Cafe crew și fondatorul SoundSquad.

Evenimentul este organizat de Centrul de Carieră, Orientare Profesională și Alumni a Universității Babeș-Bolyai.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut