Alte patru comune clujene intră în scenariu roșu

Alte patru comune clujene intră în scenariu roșu după ce rata de incidență a cazurilor Covid- 19 în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1000 locuitori. Este vorba de comunele Căianu, Ciurila, Gilău și Mănăstireni. Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj și se aplică pe o perioadă de 14 zile. În acest context, în cele patru comune se instituie obligația purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Printre măsurile luate se mai numără: organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă; activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, este permisă doar pentru persoanele cazate în aceste unități; pentru operatorii economici prevăzuți la punctele 3 și 4 se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective; prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber (terase); nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci; activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

De asemenea, s-a modificat funcţionarea unităţilor de învățământ din județ, ca urmare a schimbării situației epidemiologice, după cum urmează: începând cu data de 29.10.2020, trecerea la scenariul 3 de funcționare pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza următoarelor comune: Căianu, Ciurila, Gilău, Mănăstireni. Totodată, începând cu data de 27.10.2020, trecerea la scenariul 2 de funcționare pentru Școala Gimnazială Viișoara, Comuna Viișoara.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut