ALOPEDI 0364-917, apelat de peste 5300 de părinți în primul semestru al acestui an

Serviciul telefonic ALOPEDI 0364-917 a fost apelat, în primul semestru al acestui an, de 5.350 de părinți, conform unei analize realizate de Consiliul Județean Cluj, împreună cu echipa managerială a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca.

Marea majoritate a apelurilor (3.683) s-au finalizat cu recomandări ce au permis îngrijirea copiilor la domiciliu, nemaifiind necesară deplasarea la unitatea de primire a urgențelor sau la o altă unitate medicală. 622 dintre copiii evaluați telefonic au necesitat consult imediat, în primele două ore de la apel.

„Având în vedere contextul epidemiologic actual, serviciul de call-center pediatric gratuit ALOPEDI 0364-917 și-a dovedit din nou utilitatea în a evalua telefonic gravitatea stării copilului bolnav. Cel mai frecvent motiv de apelare a fost febra copilului (1.275 apeluri), un număr semnificativ de părinți (755) apelând și pentru sfaturi privind îngrijirea copilului sănătos sau deja diagnosticat cu o boală. Apelurile preluate au fost atât din județul Cluj cât și din alte zone ale țării. 564 de apeluri au fost din București, urmat de Prahova, Brașov și Bistrița. În ceea ce privește copiii care se află în afara zonei metropolitane Cluj-Napoca, specialiștii care răspund apelurilor telefonice ALOPEDI 0364-917 pot preciza doar tipul serviciului medical de care are nevoie copilul, nu și unitatea spitalicească ce oferă serviciul medical respectiv” – informează Consiliul Județean Cluj.

Serviciul gratuit de sfat medical telefonic de urgență al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca – ALOPEDI 0364-917 este asigurat printr-o linie de gardă special dedicată, 24 de ore din 24, șapte zile din șapte.

M. T.

Articole din aceeasi categorie