Alin Tişe- reacţie la afirmaţiile liderilor ALDE, despre aeroport

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Alin Tişe a reacţionat luni la declaraţiile făcute de liderii ALDE referitoare la aeroportul clujean.

În opinia lui Alin Tişe, declarațiile publice făcute de către Norica Nicolai și Marius Nicoară sunt declarații neavenite, politicianiste și, mai grav, conțin dezinformări.

“Doamnă, domnule, dincolo de faptul că nu aveți habar de adevărata stare de fapt a lucrurilor din interiorul unei entități subordonate Consiliului Județean Cluj, susțineți o minciună grobiană, demnă de caracterul domniilor voastre, anume că Aeroportul Internațional Cluj s-ar vinde. Aşa cum nu se poate vinde o stradă, aşa nu se poate vinde aeroportul. Mari specialiști fiind, ar trebui să fi reținut măcar atât din legile statului român.

Afirmațiile domnului Nicoară referitoare la „împărțirea comisioanelor” sunt afirmații cu care, probabil, domnia sa este familiarizat. Totuși, îl invit să probeze ceea ce susține sau, mai bine, dacă într-adevăr deține astfel de informații, așa cum a susținut, să se adreseze organelor competente. Necomunicarea acestora către parchete reprezintă o infracțiune nouă pe care dânsul ar comite-o”, a declarat Alin Tişe.

Mai mult, potrivit preşedintelui CJ Cluj, Marius Nicoară ar trebui să dea explicații în legătură cu atribuirea fără licitație a unui contract în valoare de 1,6 milioane de euro, contract care prevedea realizarea unui studiu de fezabilitate destinat aeroportului, document total inutil ținând cont de faptul că Ministerul Transporturilor a respins orice formă de asociere cu Aeroportul Internațional din Cluj.

“Cei interesați sunt invitați să solicite acest contract reprezentanților aeroportului. Totodată, înaintea lecțiilor de moralitate, domnul Nicoară ar putea să explice cum a reușit performanța de a-și angaja șoferul personal, pe domnul Giacomo Dreoni, în cadrul structurii Aeroportului Cluj, fără ca acesta să vină efectiv la locul de muncă. Este un caz similar cu cel al domnului Dragnea.

În ceea ce o privește pe doamna Nicolai, am convingerea că, totuși, cunoaște mai bine situația aeroportului, dat fiind faptul că în perioada în care reprezenta Clujul ca senator, traseul preferat al dânsei era salonul-vip al aeroportului – hotel – retur”, a mai spus Alin Tişe.

 

Articole din aceeasi categorie