Alianţa Română a Universităţilor Tehnice atrage atenţia asupra riscurilor generate de furnizori de formare profesională neautorizaţi

Alianţa Română a Universităţilor Tehnice, formată din cinci instituţii de învăţămînt superior din ţară de acest profil, a atenţionat vineri asupra riscurilor pe care le-ar implica furnizorii de formare profesională “neautorizaţi”, informează AGERPRES.

“În acest moment este şi un semnal pe care alianţa îl trage – Guvernul îşi pregăteşte modificarea legislaţiei cu privire la furnizorii de formare profesională. Pînă în acest moment, pentru nivelele de calificare 6, 7, 8 – ceea ce înseamnă licenţă, master şi doctorat -, singurele abilitate să ofere calificări sunt universităţile. Ceea ce se încearcă în această perioadă este să se introducă la aceste nivele de calificare, începînd cu nivelul de calificare 6, furnizori neautorizaţi de formare profesională, ceea ce este un precedent extrem de periculos. Dacă nu sunt universităţile cele care fac şi care au tot procesul de acreditare intern şi internaţional parcurs şi vin tot felul de SRL-uri care sunt aprobate de comitetul sectorial din judeţul X să facă nivelul de calificare licenţă, atunci ne batem joc de toată formarea profesională din România”, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, Mihnea Costoiu, rectorul UPB, instituţie fondatoare a Alianţei Române a Universităţilor Tehnice. Potrivit acestuia, această alianţă susţine adoptarea legii cu privire la deducerile fiscale pentru cercetători.

Articole din aceeasi categorie