Alexandru Cordoș: „PSD rămâne consecvent și cu certitudine, nu susține un guvern minoritar”

După ce premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a depusla Parlament programul de guvernare și lista miniștrilor propuși, PSD atrage atenția, din nou, că o soluție viabilă este formarea unui guvern stabil, cu o majoritate clară în Parlament, care să gestioneze țara până la primăvară, nicidecum un guvern minoritar. Liderul social democraților clujeni, Alexandru Cordoș subliniază că țara noastră nu își permite acum o ruptură între Guvern și Parlament.

„România nu își poate permite în plină criză pandemică, energetică, socială şi economică, o ruptură între Executiv și Parlament. PSD rămâne consecvent și cu certitudine, nu susține un guvern minoritar.

Am propus și susținut ideea formării unui guvern stabil, cu o majoritate clară în Parlament, care să gestioneze țara până la primăvară. Aceasta este o soluție viabilă și clară, nu un guvern minoritar. Suntem alături de cetățeni, am început consultări cu societatea civilă pentru „O lună de solidaritate”. În urma acestor consulari au rezultat deja o serie de idei și propuneri din partea actorilor sociali și economici, în vederea elaborării unor  proiecte legislative legate de unele măsuri urgente cu impact atât asupra salariaților cât și a companiilor”, a declarat Alexandru Cordoș, pentru Făclia de Cluj.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus la Parlament programul de guvernare şi lista de miniştri ai Cabinetului său, subliniind că documentul programatic este centrat pe măsurile de primă urgenţă ce trebuie luate pentru a rezolva criza pandemică.

„Am depus la Camera Deputaţilor şi Senat programul de guvernare şi lista Cabinetului. Programul de guvernare este centrat pe ceea ce înseamnă măsurile de primă urgenţă ce trebuie luate la nivelul Guvernului pentru a rezolva criza pandemică. De asemenea, o altă prioritate e cea legată de creşterea preţurilor la energie, gaze naturale, preţurile la alimente”, a declarat Nicolae Ciucă, la Parlament.

Cea de-a treia prioritate, a adăugat el, este „foarte bine articulată” la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„În felul acesta, la nivelul fiecărui capitol din programul de guvernare sunt cuprinse măsurile de reformă. De asemenea, am extras partea de esenţă din PNRR pentru a constitui anexele care dau reperele temporale ale activităţii fiecărui minister, astfel încât să putem să avem un grafic de timp pentru tot ceea ce avem de realizat. Sigur, sunt măsuri care vor fi implementate la nivelul Cabinetului, şi, de asemenea, sunt măsuri care vor trebui foarte bine acordate împreună cu Legislativul, astfel încât să beneficiem, în procent de 100%, de finanţarea prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă „, a afirmat Ciucă.

Premierul desemnat a mai spus că structura programului de guvernare a fost modificată pe priorităţile menţionate.

El s-a declarat încrezător că prin acest program va fi continuat ceea ce s-a realizat, până în prezent, de către guvernarea liberală.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut