Alexandru Cordoș: „Parlamentarii dreptei au călcat în picioare esența liberalismului”

Liderul PSD Cluj, Alexandru Cordoș, consideră că decizia luată de Curtea Constituțională în cazul revocării avocatului poporului, ne demonstrează că motivele intentate de actuala coaliție împotriva Renatei Weber au fost pur imaginative, aceasta fiind doar un obstacol spre realizarea agendei politice liberale.

„Am reușit să oprim realizarea unui abuz, a unei acțiuni care încalcă puternic democrația. Actuala coaliție de dreapta a acționat strict în baza unor interese politice meschine, legate de anularea dublării alocaţiilor copiilor şi de privatizarea mascată a Sănătăţii. Parlamentarii dreptei au călcat în picioare esența liberalismului și obligația constituțională a Parlamentului, în democrație, de a apăra drepturile individuale ale cetățenilor, împotriva abuzurilor statului.

Instanțele sesizate de PSD au constatat că destituirea intempestivă a Avocatului Poporului este profund ilegală. Aceștia au punctat, din nou, prin această decizie faptul că avocatul poporului reprezintă un pilon important al statului de drept ce are obligația de a trage la răspundere instanțele cât și organismele care veghează asupra respectării regulilor democratice”, a declarat Alexandru Cordoș.

Președintele social democraților mai atrage atenția că PSD va continua să semnaleze orice demers „aberant” al PNL-USR-UDMR, menit să îngrădească libertatea și democrația. „PSD luptă și va lupta împotriva austerității și acțiunilor neconstituționale ale Guvernului”, a mai precizat Alexandru Cordoș.

Vă reamintim, judecătorii constituţionali au admis, marți, în unanimitate, sesizarea Partidului Social Democrat cu privire la revocarea Avocatului Poporului.

Hotărârea Parlamentului 36/2021 pentru revocarea Avocatului Poporului este neconstituţională, fiind încălcate prevederile referitoare la principiul legalităţii şi durata de 5 ani a mandatului acestuia, se arată în sesizarea depusă de PSD la Curtea Constituţională.

Potrivit documentului, hotărârea Parlamentului a încălcat prevederile art. 1 alin. (5) referitoare la principiul legalităţii şi art. 58 alin. (1) din Constituţie privind durata de 5 ani a mandatului Avocatului Poporului.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut