Ajutor de lemne pentru locuitorii comunei Geaca

Chiar dacă în weekend temperaturile s-au mai urcat, de mult timp nu a fost aşa de frig pe Câmpie cum s-a întâmplat zilele trecute.

Mergând pe şoseaua judeţeană ce duce de la Gherla la Cămăraş am văzut cum iese fumul pe coşurile caselor, în multe sate fiind introdus gazul metan (doar acolo este „ţara” gazului!). În comuna Geaca, însă, mai sunt localităţi unde gospodăriile ţărăneşti sunt încălzite cu lemne. L-am şi întrebat pe primarul comunei, ing. Ioan Miron, dacă mai sunt familii care solicită combustibil solid. Adică, ajutor de lemne, conform Ordonanţei de Urgenţă 70/ 2011. Adevărul este că încă din toamna trecută populaţia şi-a făcut rost de lemne de foc, dar în cele șase sate copmponente mai trăiesc familii nevoiaşe, care nu dispun de posibilităţile financiare procurării combustibilului necesar pe toată perioada iernii. În această situaţie ele apelează la ajutorul administraţiei locale.

În prezent sunt depuse 16 cereri la Primărie pentru acordarea lemnelor ca ajutor de urgenţă familiilor aflate în dificultate. Nu sunt multe,  ele se rezolvă, astfel că nici o gospodărie nu rămâne fără combustibil în această perioadă.

Nici elevii şcolilor din Geaca şi Sucutard (la ultima unitate de învăţământ este introdus gazul metan) nu au probleme cu căldura, sălile de clasă sunt încălzite, iar programul nu este afectat de condiţiile meteorologice de afară. În această privinţă nu sunt probleme nici în comunele vecine.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie