Ajutor consistent de la Primăria Cluj-Napoca pentru două orașe ucrainene

Municipalitatea clujeană va aloca bani din fondul de rezervă bugetară pentru a ajuta două orașe din Ucraina în contextul stării de conflict armat din țara vecină. De asemenea, vor fi alocați bani din bugetul local pentru trei orașe din Republica Moldova pentru a putea face față fluxului de persoane provenite din Ucraina ca urmare a invaziei trupelor ruse în această țară.

Autorităţile municipiului Cluj-Napoca vor să trimită ajutoare consistente în oraşele ucrainene Solotvino, raionul Tyachiv și  Novovolynsk, raionul Novovolynsk. Mai precis, edilii au pregătit deja câte un proiect de hotărâre prin care să fie alocaţi câte 250.000 de lei din fondul de rezervă al municipiului Cluj-Napoca pentru orașele Solotvino și Novovolynsk. Cu banii respectivi urmează să fie cumpărate produse de maximă necesitate pentru locuitorii acestor oraşe, printre care şi generatoare, truse de prim ajutor şi alimente neperisabile. „Consiliul local Novovolynsk a transmis astfel o adresă prin care solicită ajutor umanitar constând în achiziționarea și transportul către orașul Novovolynsk a unor produse de maximă necesitate în această perioadă dificilă prin care trece întregul popor ucrainean. În semn de solidaritate cu situația din țara vecină este necesar ca cetățenii ucraineni să primească suportul rapid de care are nevoie în aceste moment utilizând mecanismele legale pe care le avem la dispoziție”, se arată în proiectul de hotărâre

Totodată, municipalitatea clujeană va aloca bani pentru a sprijini orașele Chișinău, Cahul și Ungheni pentru a face față cu fluxul de persoane provenite din Ucraina. Pentru Chișinău vor fi alocați 225.000 de lei, pentru Ungheni 125.000 lei și pentru Cahul 70.000 de lei.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut