Agenția Spațială Europeană, în căutare de noi astronauți

Pentru prima dată în decurs de 11 ani, Agenția Spațială Europeană (ESA) este în căutare de noi astronauți. Agenția Spațială Română (ROSA) invită cetățenii români care răspund criteriilor de selecție să candideze. Procesul de recrutare este deschis candidaților din România, ca urmare a faptului că țara noastră este Stat Membru ESA.

Selecția din 2021 pentru astronauți ESA a început în 31 martie și se derulează până în 28 mai 2021. Candidaturile trebuie depuse pe parcursul celor opt săptămâni prin intermediul portalului “Cariere la ESA”. După încheierea perioadei de înscriere, va urma un proces de selecție în șase etape, ce se prevede a fi finalizat în octombrie 2022.

„Astronauții desfășoară experimente științifice, sprijină dezvoltarea de noi tehnologii, testează limitele corpului uman și explorează Universul în condiții extreme. Candidații care doresc să aplice trebuie să aibă o pregătire profesională excepțională și un istoric de rezultate remarcabile pe durata studiilor. Sunt eligibili candidații care au studii cel puțin la nivel de master și cel puțin trei ani de experiență profesională. Printre domeniile cele mai frecvent întâlnite la astronauții de carieră se numără: inginerie aerospațială, aviație, diverse ramuri de inginerie, matematică-fizică, științele naturii, medicină, cibernetică, fără ca lista să fie exhaustivă” – precizează Agenția Spațială Română.

Potrivit președintelui Agenției Spațiale Române, dr. fiz. Marius Ioan-Piso. misiunile pentru care se pregătește omenirea vor fi de explorare robotică și cu echipaj uman, iar identificarea unei noi generații de astronauți „este esențială astăzi pentru a ne pregăti pentru misiunile de mâine”.

Informații suplimentare despre posturile vacante, precum și despre procesul de selecție a astronauților ESA și despre instruirea acestora sunt disponibile pe site-ul ESA,

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut