Agenţia de Îmbunătăţiri Funciare afirmă că va asigura apa pentru irigaţii

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) transmite Organizaţiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii şi fermierilor că nu vor fi probleme în asigurarea apei pentru irigaţii în acest an.

Organizaţiile respective şi fermierii sunt încurajaţi să semneze în continuare contracte multianuale şi sezoniere pentru livrarea apei. ANIF susţine că încheierea contractelor nu se sistează, dar contractele se vor transmite numai prin format electronic. De asemenea, lucrările de Întreţinere şi Reparaţii şi lucrările din Programul Naţional de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii se vor desfăşura într-un ritm normal, conform contractelor.

Până la ieşirea din starea de urgenţă Consiliul Tehnico-Economic al ANIF îşi suspendă activitatea. „Solicităm inclusiv suspendarea lucrărilor Comisiei de atestare a persoanelor fizice şi juridice care îşi manifestă intenţia de a desfăşura, pe terenuri din domeniul agricol, activităţi de îmbunătăţiri funciare, studii, proiectare, executare de lucrări şi servicii şi/sau de fabricare a instalaţiilor de irigat, organizată şi coordonată de direcţia de specialitate care răspunde de sectorul de îmbunătăţiri funciare din MADR”, se mai precizează într-un comunicat al ANIF.

ANIF a mai anunţat că va restricţiona accesul în instituţie pentru persoanele străine, comunicarea între unitatea centrală, filialele teritoriale şi colaboratorii săi se va face numai prin e-mail şi telefon, iar audienţele sunt suspendate.
În perioada 12 – 31.03, programul de lucru la Unitatea Centrală se va desfăşura în două intervale orare: luni – joi: 8 – 16.30, vineri:8 – 14 şi luni – joi: 10 – 18.30, vineri: 10 – 16. Activitatea se va desfăşura în aşa fel încât să se asigure prezenţa a 50% din personalul fiecărui compartiment pentru fiecare interval de program. Conducerea Filialelor Teritoriale va stabili un program de lucru adecvat.

Articole din aceeasi categorie