Agenda TIFF de weekend

În weekend, pentru cei ce aleg să dea curs invitației la TIFF, lansate și de cotidianul nostru, opțiunile sunt multe și variate. Se găsesc pentru toate gusturile, de la producții românești și până la mult râvnitele pelicule internaționale sub semnătura unor regizori consacrați. Totodată, încep să ruleze și filmele din cadrul secțiunii Competiția Internațională.

* Competiția Internațională

În total, 12 producții internaționale vor concura în această categorie, pentru trofeul Transilvania. Sâmbătă, 10 iunie, lista este deschisă la Cinema Victoria de Dinastia dulce (The Cake Dinasty, r. Christian Lollike, Danemarca; ora 17.30; rulează și duminică, 11 iunie, de la ora 22.15), urmat de Viza de intrare (Upon Entry, r. Alejandro Rojas și Juan Sebastián Vasquez, ora 20.00; rulează și duminică, de la ora 18.00) și Unchiul (The Uncle, r. David Kapac și Andrija Mardesic, Croația; ora 22.00). Un nou titlu se adaugă duminică, este vorba de Mangal (Charcoal, r. Carolina Markowicz, ora 20.00).

* Close-up Jean-Luc Godard

O serie de filme semnate de cunoscutul regizor de origine franco – elvețiană Jean-Luc Godard, decedat în septembrie anul trecut, a fost selectată pentru ediția cu numărul 22 a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Amintesc câteva dintre titlurile pe care le puteți vedea în acest weekend – * sâmbătă, 10 iunie: Pierrot Nebunul (Pierrot le fou; ora 13.00, Cinema Florin Piersic), Alphaville (ora 10.00, Cinema Arta); * duminică, 11 iunie: Disprețul (Le mépris; 13.00, Cinema Florin Piersic), Chinezoaica (La Chinoise; 10.00, Cinema Arta).

* Whatʼs Up Doc

Secțiunea dedicată documentarelor revine și în acest an la TIFF. Iată ce opțiuni avem pentru primul weekend de festival: * duminică, 11 iunie, Cinema Arta: De veghe (Dogwatch, r. Gregoris Rentis; ora 17.00), Corbii sunt albi (Crows are white, r. Ahsen Nadeem; ora 19.30), Catedrala (The Cathedral, r. Denis Dobrovoda; 22.00).

* Cineconcerte la TIFF

Zilele de sâmbătă și duminică aduc și primele evenimente muzicale în cadrul TIFF. Astfel, în data de 10 iunie, Castelul Banffy din Bonțida găzduiește concertul susținut de Jay-Jay Johanson, începând cu ora 20.30. Tot sâmbătă, la Cinema Dacia din Mănăștur, va avea loc de la ora 18.00 evenimentul special Omul cu șobolanii – Documentar OCS 25, producție semnată de Bogdan „Hypno” Moldoveanu, urmată de un concert unplugged.

Primul cineconcert este adus duminică, 11 iunie, ora 19.30, la Cinema Dacia Mănăștur. Inspirat de filmul Manasse (Jean Mihail), acompaniamentul live va fi asigurat de Cvartetul Volekh (România, SUA).

Voi reveni pe parcurs și cu alte noutăți și impresii la cald din cadrul festivalului.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut