Africa, în topul preferințelor pentru o vacanță exotică

Mai mult de o treime dintre românii care își permit să plece într-un concediu (35%) aleg destinaţiile exotice pentru petrecerea vacanţei, iar favorita numărul 1 este Africa.

Topul destinaţiilor exotice africane este condus de Kenya, Tanzania şi Zanzibar, urmate de Africa de Sud, Egipt, Tunisia, Maroc, Namibia, Senegal, Gambia, Togo şi Benin, arată datele prezentate de o agentie de turism.
În cazul Americii de Sud şi Americii Centrale, cele mai solicitate destinaţii sunt Peru, Chile (inclusiv Insula Paştelui) şi Ecuador cu insulele Galapagos (care, deşi situate în Oceanul Pacific, aparţin de Ecuador). Pentru Asia, la ora actuală sunt solicitate circuite pentru ţări din Asia Centrală, precum Uzbekistan.
Majoritatea turiştilor care aleg destinaţiile exotice preferă circuite, în special circuite private cu maxim şapte participanţi, dorinţa acestora fiind de a vizita cât mai multe vestigii culturale şi istorice sau atracţii naturale. În schimb, există o categorie de turişti care optează pentru sejururi de litoral, în special pentru Kenya – Mombasa, Tanzania – Zanzibar sau Mexic – Riviera Maya.
Cele mai căutate şi inedite atracţii şi produse turistice pentru destinaţiile exotice sunt: Machu Picchu şi Nazca (Peru), Insulele din Arhipelagul Galapagos, Piramidele din Sudan, Parcul Kruger din Africa de Sud sau safari în Kenya şi Tanzania.
Tarifele pentru destinaţiile exotice variază între 1.500 şi 4.000 de euro de persoană, în funcţie de destinaţie, cu transport inclus, media fiind de 2.600 de euro de persoană. Durata medie a unui circuit într-o destinaţie exotică este de 12 zile, iar a unui sejur de 7 – 8 zile.
De remarcat că turiştii aleg destinaţiile exotice şi în funcţie de cum sunt poziţionate pe lista pandemică a momentului, un mare avantaj fiind acela că, la ora actuală, o mare parte dintre ţările din Africa şi din America de Sud şi Centrală se află pe lista verde de mai mult timp.
Studiul mai arată că aproape două treimi (65%) dintre turiştii români care aleg destinaţii externe optează pentru sejururi clasice, precum Turcia, Grecia, Bulgaria sau Spania.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut