Afaceri de peste 120 milioane lei pentru AROBS Transilvania

Compania de tehnologie AROBS Transilvania Software, a anunțat pentru primul semestru din 2022 venituri operaționale de 128,8 milioane de lei, în, o creștere cu 34% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În perioada menționată, compania a realizat o cifră de afaceri de 126,7 milioane de lei, în creștere cu 35% față de primul semestru din 2021, un EBITDA (profitul înainte de a scădea amortizarea, dobânzile și cheltuielile cu impozitul pe profit) de 36,7 milioane de lei, în creștere cu 16%, și un profit net consolidat de 28,8 milioane de lei, în plus cu 9% față de primele șase luni din 2021.

„La nivel de activitate, în 2022, ne-am axat pe avansarea prezenței pe piața globală de furnizare de servicii în domenii precum automotive, embedded, travel technology, medical și farma. Cele trei firme achiziționate după plasamentul privat – Berg Software, Enea SDS (acum AROBS Engineering) și Nordlogic, ne consolidează expertiza pe tehnologia embedded (dispozitive medicale, aerospațial și maritim) și soluții enterprise în zona DACH și Statele Unite. Rezultatele financiare ale AROBS Engineering și Nordlogic vor fi incluse în raportările de final de an 2022,” a declarat Voicu Oprean (foto), fondator și CEO al AROBS. Noile companii achiziționate, Berg Software, Enea SDS (acum AROBS Engineering) și Nordlogic, se află în proces de integrare. Compania susține că va continua strategia de dezvoltare prin achiziții în același ritm, prin semnarea unei noi tranzacții la fiecare trimestru.

„Ne menținem obiectivul de trecere pe Piața Principală a Bursei de Valori București, după finalizarea auditului consolidat IFRS pentru anii 2020, 2021, 2022. Estimăm că transferul va avea loc în prima jumătate a anului 2023, dacă condițiile de piață vor fi favorabile. O altă direcție pe care vrem să o continuăm este procesul de răscumpărare a acțiunilor din piață, pentru implementarea Stock Option Plan, programul nostru de recompensare a performanței și de creare a unei relații de parteneriat în dezvoltarea businessului, pentru colegii noștri, cea mai valoroasă resursă a companiei,” a adăugat Voicu Oprean.

AROBS Transilvania Software este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din 2021 și are în prezent o capitalizare de piață de aproximativ 763 de milioane de lei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut