Aeroportul Internaţional Cluj aniversează 90 de ani de aviaţie civilă cu noi destinaţii turistice

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj celebrează 90 de ani de la inaugurarea primului zbor civil, prin anunţarea debutului zborurilor directe spre Atena, începând din sezonul de vară 2022.

Aeroportul Internaţional Atena, cunoscut şi sub numele de Elefthérios Venizélos este situat la aproximativ 25 km de centrul Atenei, fiind cel mai tranzitat aeroport din Grecia, cu peste 25 milioane de pasageri anual. Legătura aeriană, care se stabileşte de pe principalul aeroport regional al României cu unul dintre cele mai importante hub-uri aeriene ale lumii, va aduce mai multe posibilități de conectivitate pasagerilor spre întreaga lume.

Zborurile spre capitala Greciei vor fi operate cu două frecvenţe săptămânale, în zilele de joi și sâmbătă de compania aeriană Aegean Airlines. Zborurile sunt deja disponibile spre vânzare, iar mai multe detalii sunt disponibile la adresa https://ro.aegeanair.com/, https://wizzair.com și https://hisky.aero/.

Destinația

Perioadă operare

Ziua de operare

Program de operare

Atena (ATH)

23 iunie – 29 octombrie 2022

Joi

și Sâmbătă

CLJ 07:35 – ATH 09:30

ATH 05:00 – CLJ 06:50

„Suntem convinși că noua destinație se va bucura de aprecierea pasagerilor clujeni și a celor din întreaga regiune deservită de aeroport. Ne dorim să asigurăm diversitate alternativelor de călătorie pe cale aeriană, adaptate la condițiile actuale. Este evident faptul că eforturile constante depuse de întreaga echipă a Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj de creştere a conectivităţii regiunii, continuă să se bazeze pe profesionalism, viziune și excelență în dezvoltarea celui mai mare aeroport regional din România.”, a declarat Viorel Federiga, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului.

„Atena este unul dintre cele mai importante hub-uri aeriene din regiune și este o opțiune eficientă și rapidă pentru pasagerii care vor să ajungă în destinații din Asia de Sud și Orientul Mijlociu. Apreciem reluarea conectivității cu Atena, iar faptul că o nouă companie aeriană a decis deschiderea acestei rute operate anterior de pe Aeroportul Internațional Cluj în anul 2019, reprezintă un nou vot de încredere cu privire la potențialul de trafic existent în aria de acoperire.”, a apreciat David Ciceo, directorul general al Aeroportului.

În ultima săptămână, de pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj au fost reluate zborurile operate de compania aeriană Wizz Air spre Nurnberg, Veneţia-Treviso, Berlin Brandenburg, Larnaca, Bari, Koln, Alicante, Billund și Tel-Aviv. Zborurile spre Varșovia, efectuate de compania aeriană Lot Polish Airlines, vor fi reluate din 3 aprilie 2022.

Compania aeriană Wizz Air, care a anunțat și poziționarea celei de-a 7-a aeronave pentru baza sa din Cluj-Napoca, va inaugura zboruri spre Napoli (din 3 august 2022), Corfu (din 2 din august 2022) și Torino (3 august 2022).

Altă noutate vine din partea companiei aeriene HiSky, care va începe operarea zborurilor spre capitala României, București, începând din 9 mai 2022, cu câte două frecvențe pe zi de luni până vineri.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut