Adrian Oros, la întâlnirea informală a miniştrilor agriculturii din UE

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, participă la întâlnirea informală a miniştrilor agriculturii din Uniunea Europeană (UE), care se desfăşoară în localitatea Kranj din Slovenia, subiectul principal al reuniunii fiind consolidarea dialogului rural-urban.


Luni, prima zi a reuniunii, miniştrii Agriculturii din statele UE au văzut exemple de bune practici în ceea ce priveşte conectarea zonelor urbane şi rurale. Astfel, a fost efectuată o vizită la instituţia de învăţământ Grm. Şcoala agricolă şi gimnaziul biotehnic Grm, care reprezintă una dintre cele 5 unităţi ale Centrului de biotehnică şi turism – Grm Novo mesto. Centrul deţine teren agricol şi laboratoare unde copiii primesc pregătire practică, efectuează cercetări şi diverse exerciţii în domeniile pomiculturii, viticulturii ori creşterii animalelor, precizează MADR.
Vizita va fi urmată de un tur al Evrosad, cea mai mare companie producătoare de fructe din Slovenia. Compania a fost înfiinţată în 1995 şi produce fructe pe aproape 600 de hectare de teren agricol (mere, pere, piersici şi căpşuni de cea mai înaltă calitate).
Cea de-a doua zi a reuniunii, la care va participa comisarul european pentru agricultură Janusz Wojciechowski, va fi dedicată discuţiilor privind consolidarea dialogului rural-urban. Miniştrii Agriculturii din UE vor discuta despre rolul zonelor rurale în societate şi despre provocările cu care se confruntă agricultura în acest proces.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut