Adrian Oros: Fermierii români riscă să piardă zeci de milioane de euro

Fostul ministru al Agriculturii, senatorul Adrian Oros atrage atenția că fermierii români riscă să piardă încă 25,5 milioane euro din cauza nepăsării conducerii ministerului de resort. El susține că banii europeni erau destinați unor ajutoare excepționale, care trebuiau notificate la Brussels până la 30 Iunie 2022, de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Acest lucru încă nu s-a întâmplat.

„În contextul crizei alimentare care își face simțită prezența ca urmare a conflictului din Ucraina, Comisia Europeană a alocat fiecărui stat membru bani pentru sprijinul fermierilor.

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene 24.3.2022 a fost publicat REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2022/467 AL COMISIEI din 23 martie 2022 de acordare a unor ajutoare excepționale de adaptare producătorilor din sectoarele agricole. În acest Regulament sunt specificate condițiile și datele pâna când trebuie îndeplinite aceste condiții.

Măsurile luate de statele membre trebuie să contribuie la securitatea alimentară sau la corectarea dezechilibrelor pieței”, a transmis senatorul Adrian Oros, liderul organizației clujene a Partidului Forța Dreptei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut