Adrian Oros duce “Produs de Cluj” la Ministerul Agriculturii

La începutul primăverii, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) își deschide porțile pentru a găzdui o expoziție cu vânzare de produse agroalimentare românești din zona Clujului, manifestarea organizată în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj, prin intermediul brandului “Produs de Cluj”. La eveniment vor participa 40 de producători clujeni și meșteri populari artizani care vor prezenta produse din lapte și carne, miere de albine, dulcețuri și sucuri naturale, turtă dulce, pâine, prăjituri și ciocolată de casă, conserve din legume și vinuri de masă, inclusiv produs montane din zona Beliș (telemea, caș de oaie, caș afumat, brânză de burduf, brânză cu ardei și brânză cu mărar). Evenimentul va deschis joi, de actualul mnistru al Agriculturi, clujeanul Adrian Oros.

MADR a acordat pentru județul Cluj 19 atestate de produs tradițional, 1 atestat de produs rețetă consacrată, iar 52 de produse au dobândit mențiunea de calitate facultativă produs montan. Arealul județului Cluj se află în aria geografică aprobată la Comisia Europeană pentru băutura spirtoasă Pălincă, care din anul 2018 este înregistrată ca Indicație Geografică.

Articole din aceeasi categorie

One Response to Adrian Oros duce “Produs de Cluj” la Ministerul Agriculturii

  1. Aurel Bria

    Chestia cu ” Pålincå ” este trasa de pår….romånii au si alte cuvinte pentru aceasta beuturå, depinde de zona : HORINCÅ; JINARS; RÅCHIE:…sunt mult mai potrivite…