Adrian Oros: Creşterea porcilor în gospodării nu va fi interzisă

Ministrul Agriculturii a dezminţit zvonurile privind interzicerea creşterii porcilor în gospodăriile populaţiei şi a precizat că aceasta se va putea face cu respectarea unor norme minime de biosecuritate.
“În stilul caracteristic, PSD minte și dezinformează. De azi dimineață, în mediul online și nu numai a apărut dezinformarea că Guvernul interzice creșterea porcilor în gospodării. După ce timp de doi ani PSD nu a fost în stare să gestioneze evoluția pestei porcine africane în România, care a cuprins toată țara generând pagube uriașe atât crescătorilor, dar și consumatorilor prin creșterea prețului cărnii de porc, azi, pentru a-și masca incompetența, PSD lansează o minciună grosolană care are menirea de a panica populația fără a avea un sâmbure de adevăr.” a afirmat Adrian Oros.
Ministrul Agriculturii a afirmat că Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) nu interzice și nu limitează creșterea porcilor în gospodăriile populației din România, confirmând astfel declaraţia făcută de preşedintele ANSVSA, Robert Chioveanu.

Articole din aceeasi categorie