Adrian Mutu vine cu nasul pe sus la Cluj: ”Nu ne temem de adversar, ci de starea gazonului de pe Cluj Arena”

Antrenorul echipei de fotbal FC Rapid, Adrian Mutu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în partida cu Universitatea Cluj din etapa a 23-a a Superligii nu îi este teamă de adversar, ci este îngrijorat de starea foarte proastă a gazonului de pe Cluj Arena.

„Ne aşteaptă un meci împotriva unei echipe care are mare nevoie de puncte. Sunt mai multe echipe acolo (n.r. – în subsolul clasamentului) şi e o diferenţă foarte mică între ele. De asemenea, ne aşteaptă şi un teren foarte greu la Cluj, aşa că va fi o seară extrem de complicată pentru noi. Trebuie să fim gata de luptă şi să acceptăm condiţiile grele care vor fi. Trebuie să jucăm aşa cum trebuie pentru a obţine victoria şi a da continuitate rezultatelor pozitive. Frică sau teamă de adversar nu avem în niciun caz, însă după cum am spus ne îngrijorează condiţiile terenului. Pentru că noi am jucat în decembrie acolo, ştim ce condiţii erau atunci. Acum am înţeles că gazonul s-ar prezenta în condiţii şi mai grele ca în decembrie, ceea ce mie mi se pare aproape imposibil”, a afirmat tehnicianul.

El a menţionat că va aplica o altă strategie pentru acest meci ca urmare a condiţiilor gazonului.

„Din păcate, acolo nu va fi un teren care să ajute o echipă care se bazează pe un joc de pase, pe un un joc combinativ precum al nostru. Aşa că trebuie să aplicăm altă strategie şi vom încerca să scoatem maximum. Nu avem ce să facem, din păcate în 2023 ne întâlnim şi cu astfel de situaţii în care cu siguranţă spectacolul va avea de suferit. Sper să nu plouă sau să ningă până vineri la ora meciului pentru că lucrurile cu gazonul s-ar complica şi mai mult. Cu siguranţă nici noi şi nici ei nu vom putea arăta cel mai calitativ joc, dar asta e situaţia, nu avem ce face. Nu e loc pentru a ne plânge, trebuie să acceptăm situaţia şi să obţinem chiar şi în condiţiile astea victoria”, a spus Mutu.

„Nu e o presiune că nu am mai câştigat în deplasare (n.r. – de la meciul cu FC Hermannstadt din etapa a 14-a). Dar cu siguranţă ne dorim continuitate în victorii, lucru care ne-ar menţine acolo în primele 3-4”, a adăugat antrenorul.

Adrian Mutu aşteaptă cu nerăbdare confruntarea cu Ioan Ovidiu Sabău, noul antrenor al formaţiei Universitatea Cluj.

„Ne cunoaştem bine, eu îl respect foarte mult pe Ioan Ovidiu Sabău. El revine în antrenorat, am văzut că deja a schimbat sistemul la U Cluj, probabil şi abordarea. El are o mentalitate de fotbalist mare şi încet va încerca să îşi pună amprenta şi pe jocul echipei. A început cu o victorie, echipa are un moral bun. Eu de abia aştept să joc împotriva lui Sabău, sper să câştig. Însă contează mai puţin numele antrenorului de pe bancă, important e să fim concentraţi în teren şi să profităm de orice greşeală a adversarului”, a menţionat Mutu.

Tehnicianul a negat un transfer al lui Claudiu Bumba de la gruparea maghiară Fehervar, precum şi o eventuală revenire sub formă de împrumut a lui Rareş Ilie de la formaţia franceză Nice.

Partida dintre U Cluj și Rapid București se va desfășura vineri, 27 ianuarie, pe Cluj Arena, cu începere de la ora 20.00.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut