„Administrația, pur și simplu, nu a ținut pasul cu ritmul în care a crescut orașul”

Traficul îngreunat, infrastructura educațională tot mai solicitată sau modul disfuncțional în care s-au construit noile cartiere sunt doar câteva dintre problemele spinoase cu care se confruntă clujenii, atrage atenția consilierul local USR Alexandra Oană, lider de grup în Consiliul Local Cluj-Napoca. Într-un interviu acordat ziarului Făclia de Cluj, ea punctează soluțiile cu care Uniunea vine în sprijinul clujenilor. În opinia sa, administrația, pur și simplu, nu a ținut pasul cu ritmul în care a crescut orașul, iar piața locuirii a rămas mult în urmă față de piața muncii.

Totodată, Alexandra Oană readuce în discuție un subiect extrem de sensibil pentru orașul nostru, și anume comunitatea de la Pata Rât. Ea consideră că găsirea soluțiilor pentru locuitorii acelei zone presupune un efort care trebuie menținut continuu, fiind un proces de decenii, deci pe multiple mandate.

Reporter: Care credeți că sunt cele mai stringente probleme ale clujenilor, de ce vi se plâng clujenii de cele mai multe ori? 

Alexandra Oană: O să le amintesc doar pe cele mai spinoase, așa cum reies din discuțiile la firul ierbii pe care le avem permanent cu cetățenii Clujului, tot mai nemulțumiți de felul în care evoluează orașul: traficul, din ce în ce mai dificil, urbanismul haotic și modul disfuncțional în care s-au construit noile cartiere, costul crescut al vieții și, pentru tinerele familii, o infrastructură educațională suprasolicitată. Închei cu problemele din spitalele clujene, respectiv condițiile inadecvate din acestea. Din păcate, putem observa că în pofida imaginii de “fain la Cluj”, orașul înregistrează probleme la toate elementele de bază ce definesc calitatea vieții: mobilitate, locuire, educație sau sănătate.

Continuarea articolului este disponibilă doar pentru abonați...
Vă rugăm să accesați pagina . Nu sunteți încă abonat ? Abonați-vă

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut