Aditiv alimentar interzis. Vezi în ce produse se găsește

Începând din acest an, Comisa Europeană a interzis utilizarea unui aditiv alimentar care se regăsește în numeroase produse, inclusiv în cele comercializate în România.

Aditivul alimentar din categoria coloranţilor naturali de origine minerală, denumit dioxid de titan (E171), este un praf alb, utilizat ca şi colorant de suprafaţă şi pentru separarea straturilor în produse, este folosit în toate categoriile de produse alimentare, dar şi în pasta de dinţi, ca agent de albire.

Pe baza pe avizul științific emis de Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară, Comisia Europeană (CE) a anunțat că E1717 nu mai poate fi considerat sigur atunci când este folosit ca aditiv alimentar. Conform CE, E1717 poate fi găsit în produsele tip gumă de mestecat, patiserie (de exemplu cozonac), supe, paste tomate tip bulion, suplimente alimentare.

InfoCons precizează că eliminarea aditivului se va realiza treptat, în primele 6 luni ale acestui an, ca mai apoi să se aplice o interdicție totală de folosire a acestuia în produsele alimentare.

Aplicația InfoCons, disponibilă pentru sistemele de operare IOS și Androis, care poate fi descarcată gratuit, conține numericul de aditivi și care sunt denumirile acestora. Prin scanarea codului de bare de pe produse, se poate afla afla dacă în produse există vreun aditiv interzis.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut