Actor gherlean pe scena Festivalului internațional de teatru de la Turda

La sfârșitul săptămânii trecute, în municipiul Turda a început cea de a cincea ediție a Festivalului internațional de teatru cu nu mai puțin de 80 de spectacole prezentate de formații din țară și străinătate. La acest eveniment cultural de tradiție este reprezentată și mișcarea artistică din municipiul Gherla.

Este vorba de actorul Teatrului de Nord Satu Mare, Szekely Tibor, care a jucat chiar în a doua zi a festivalului în piesa „Bacantele (fără mască)” de Euripide, în care a interpretat rolul lui Thiresias. Spectacolul susținut pe scena în aer liber din parcul central al municipiului de pe Arieș s-a bucurat de mare succes, spectatorii care au umplut până la refuz spațiul respectiv savurând din plin reprezentația trupei sătmărene, prezentă și la edițiile anterioare ale festivalului.

Născut la Gherla, unde a terminat Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, Szekely Tibor a absolvit Facultatea de teatru a Universității „Babeș-Bolyai” în anul 2008, iar de 13 ani face parte din  colectivul artistic al Teatrul de Nord Satu Mare, unde se bucură de multe aprecieri. De asemenea, participă la diferite proiecte naționale, alături de actori binecunoscuți ai scenei bucureștene și clujene. Prima dată a urcat pe scenă în cadrul formației de teatru a Casei Municipale de Cultură Gherla, într-o comedie scrisă de marele nostru dramaturg Ion Luca Caragiale.

Szekely Tibor este singurul actor profesionist originar din municipiul Gherla care joacă permanent pe scena unui teatru din țara noastră. În prezent mai sunt câteva pretendente pentru această „meserie” nu tocmai ușoară, între absolventele liceelor gherlene, dar o decizie finală nici una nu a luat încă.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut