Activități recreative și artistice la grădinița gherleană

Chiar dacă avem parte de o primăvară capricioasă (zilele frumoase alternează cu zile ploioase), în unitățile preșcolare din municipiul Gherla se acordă o mare atenție activităților în aer liber.

În cadrul Grădiniței cu program prelungit „Căsuța Fermecată” de pe strada Parcului, zilele trecute copiii au fost angrenați într-un program de educație artistică (mai bine zis estetică) desfășurat în aer liber, în curtea spațioasă și plină de verdeață a unității, aflată chiar în parcul central al orașului, într-o zonă pitorească. Copiii de la grupa mijlocie „Buburuzele”, alături de educatoarele Aurora Deac și Ioana Lică, au profitat de zilele însorite și calde de la mijlocul lunii mai și au derulat o activitate outdoor interesantă și totodată originală, intitulată ”Iubesc natura”, prin care și-au manifestat dragostea pentru natură, prin pictură. Locația superbă în care se află Grădinița ”Căsuța Fermecată” a oferit cadrul perfect pentru această activitate.

Cei mici au învățat, totodată, să reutilizeze obiecte din plastic și să găsească soluții ingenioase pentru protejarea naturii. Acest tip de activitate este un bun prilej de a le oferi copiilor experiențe de învățare memorabile. Spre surpriza părinților care au însoțit copiii, lucrările de artă  plastică au fost expuse într-un loc vizibil, chiar pe gardurile grădiniței. Astfel, picturile micilor artiști au fost admirate și de cei care au  trecut în ziua respectivă pe strada Parcului, unde au avut ocazia să  vadă o adevărată Galerie de artă în aer liber. Urmează și alte proiecte frumoase, cu susținerea și încurajarea directorului unității, Aurelia Danko, preocupată și de dezvoltarea simțului estetic al preșcolarilor.

Astfel de inițiative am găsit în această perioadă și la Grădinița „Arici Pogonici” de pe strada Mihai Viteazu, unde toți pereții sălilor de grupă sunt plini cu desenele copiilor, unele dintre ele participând și la faza județeană a concursurilor dedicate preșcolarilor.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut