Activități preventive la Școala Gimnazială „Traian Dârjan”

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 7 Poliție, alături de cei ai Biroului Siguranță Școlară, jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca și un reprezentant al Poliției Locale. au organizat, marți, 27 septembrie, în intervalul orar 10:30 – 13:30, activități preventive la Școala Gimnazială „Traian Dârjan” din Cluj-Napoca.

Astfel, au fost monitorizate și verificate zonele și localurile publice adiacente unității de învățământ pentru combaterea absenteismului școlar, iar în paralel, în sălile de curs au fost susținute informări despre eventualele comportamente și acțiuni necorespunzătoare pe care le-ar putea dezvolta și consecințe care ar putea decurge de pe urma lor.

La finalul întâlnirii, polițiștii și jandarmii au însoțit elevii înspre zonele unde locuiesc, în mijloacele de transport în comun destinate școlarilor.

Obiectivul unor astfel de activități este creșterea gradului de siguranță, prevenirea absenteismului școlar, delicvenței juvenile, dar și familiarizarea elevilor cu reprezentanții acestor instituții, pentru consolidarea percepției de sprijin pe care îl pot solicita în eventualele situații în care s-ar afla în pericol.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut