Activități educativ-recreative pentru elevii clujeni în pădurea-parc Făget

Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și ADI Zona Metropolitană Cluj organizează o serie de activități educativ-recreative pentru elevii clujeni, ca parte a proiectului european URBforDAN, prin care o porțiune de 34 de hectare din pădurea Făget a fost amenajată pentru a deveni un spațiu propice desfășurării activităților.

Reprezentanții primăriei precizează că în cursul lunii iunie, elevii de la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca vor avea parte de excursii în natură în pădurea-parc Făget, menite să le dezvăluie bogăția de specii de plante și animale pe care o găsesc la doi pași de casă. Scopul acestor activități este de a încuraja un număr cât mai mare de copii și adulți să petreacă timp în natură, precum și de a crește și îmbunătăți gradul de educație și conștientizare privind natura și comportamentul vizitatorilor în timpul activităților în aer liber. Activitățile din această perioadă sunt derulate de educatorii pentru natură de la Asociația Ecouri Verzi, împreună cu profesori și studenți voluntari de la Facultatea de Știința și Ingineria Mediului din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”.

În total, la aceste activități derulate pe parcursul lunii iunie vor lua parte 350 de elevi de clasele a III-a și a IV-a de la unitatea de învățământ menționată mai sus.

Conform reprezentanților primăriei, aceste activități educativ-recreative au fost demarate la începutul lunii iunie pentru a marca două zile importante atât pentru elevi, cât și pentru mediu: cea de 1 iunie, Ziua Copilului, și cea de 5 iunie, Ziua Mondială a Mediului.

„Prin participarea la această activitate, elevii vor afla ce sunt arborii remarcabili, vor învăța să îi recunoască și vor afla de ce sunt ei importanți. Lemnul mort din pădure este o altă resursă importantă pentru pădure. Elevii vor observa că lemnul mort adăpostește o largă varietate de insecte, care constituie hrană bogată în proteine pentru păsări și puii lor. În bălțile temporare din pădure putem observa amfibieni, precum izvorașul cu burtă galbenă și tritonul, despre care elevii vor afla că sunt specii protejate și că nu trebuie să intervină în niciun fel în habitatul lor. Elevii vor mai afla și alte lucruri interesante, de exemplu de ce cântă păsările dimineața, cu ce se hrănesc și ce pot face ei dacă găsesc un pui de pasăre”, spune Ioana Popa, educator pentru natură din cadrul Asociației Ecouri Verzi.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut