Activități de tip „porți deschise” în centrul municipiului Gherla

Conform tradiției, ziua de 25 martie reprezintă un prilej de aniversare, cu o însemnătate aparte, atât din punct de vedere istoric, cât și religios. Este ziua în care se sărbătorește atestarea documentară a Poliției Române, iar alegerea acestei date este legată de simbolul creștin al Bunei Vestiri, aflat pe primul steag al Marii Agii.

În ultimii ani a devenit deja obicei, cu ocazia sau în preajma acestui eveniment, ca polițiștii clujeni să fie alături de comunitățile locale în cadrul unor activități organizate pe raza întregului județ. Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, polițiști din cadrul structurilor de prevenire, acțiuni speciale, criminalistică, rutieră, proximitate, siguranță școlară, ordine publică, precum și din alte structuri, au participat la diferite activități de tip „porți deschise” în centrul municipiului Gherla. Polițiștii au prezentat vizitatorilor (printre care și mulți copii însoțiți de educatoare și învățătoare) echipamente și mijloace tehnice utilizate în cadrul activităților specifice, printre care truse și instrumente criminalistice utilizate pentru descoperirea tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracțional, arme și echipamente de intervenție folosite de luptătorii pentru acțiuni speciale, autospeciale de intervenție, dar și altele pe care vizitatorii le-au găsit la standurile organizate cu acest prilej în plin centrul municipiului, de unde nu au lipsit nici câinii de intervenție.

În municipiul Gherla cadrele Poliției periodic susțin diferite întâlniri și cu elevii, scopul acestor acțiuni fiind cunoașterea regulilor de circulație și a legilor de păstrare a liniștii și ordinii publice.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut