Activități de informare și prevenire, în școli

Politiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Cluj, în colaborare cu piloții Clubului Napoca Rally Academy, au desfășurat și marți, 7 mai, activități de informare și prevenire a victimizării tinerilor prin accidente rutiere.

Activitățile s-au derulat în cadrul unui proiect de Siguranță Rutieră, în care au fost implicați elevii din  clasele X-XII din toate liceele din municipiul Dej. Astfel, peste 500 de elevi au fost informați despre riscurile adoptării unui comportament teribilist în trafic și despre riscurile asociate conducerii cu viteză excesivă și/sau sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor interzise.

La Cluj-Napoca, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Cluj au desfășurat activități de informare și prevenire a victimizării la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu”. Cei 30 de elevi de clasa a VI-a, participanți la intâlnirea cu polițiștii, au fost informați despre siguranța în mediul on-line – cum pot fi în siguranță în cadrul relațiilor pe care le creează pe site-urile de socializare, modalitățile de autoprotecție în ceea ce privește datele cu caracter personal, fotografiile personale ș.a.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie