Activitatea didactică la UMF Cluj continuată exclusiv oline

Începând de luni, 26 octombrie, activitatea didactică la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” va fi continuată exclusiv online. Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație al Universității, „având în vedere situaţia creată de creșterea cazurilor de COVID-19 şi de măsurile impuse începând de joi, 22 octombrie, în municipiul Cluj-Napoca și județul Cluj”

Măsura se aplică la toate cele trei facultăți (Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie), pentru toți anii de studiu, ca măsură de prevenție și cu scopul reducerii riscului epidemiologic de răspândire și infectare cu noul coronavirus.

„În ultimele luni ni s-a schimbat total felul de a trăi, de a ne comporta, de a studia. Trebuie să luptăm, fiecare în parte și toți împreună, ca această epidemie să nu mai continue să se răspândească. Cu atât mai mult noi, cei aflați în slujba sănătății, trebuie să fim responsabili față de siguranța celor din jurul nostru și a noastră, ca indivizi. Nu ne-a fost deloc ușor să luăm această decizie. Și noi am fi preferat să continuăm învățământul onsite, să vă vedem la stagiile clinice și să putem interacționa așa cum o făceam înainte. Însă, siguranța voastră, a personalului didactic și a pacienților este cea mai importantă în acest moment. Vă asigurăm că vom face tot ce ne stă în putință și chiar mai mult decât atât, ca pregătirea voastră să se desfășoare la cele mai înalte standarde de performanţă academică. Pe parcursul anului universitar curent, veți recupera tot ce nu se va putea realiza în următoarea perioadă prin intermediul platformelor online pe care le avem la dispoziție” – a transmis rectorul UMF Cluj, prof. dr. Anca Buzoianu

Studenții și cadrele didactice sunt rugați „să acționeze cu responsabilitate și seriozitate, să susțină și să sprijine universitatea, să respecte măsurile impuse de autorități”, astfel încât activitatea academică să se desfășoare în condiții optime.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut