Acţiuni în sistem integrat, pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au desfășurat, în perioada 31 iulie – 2 august, o serie de acțiuni în sistem integrat, în vederea prevenirii răspândiri noului tip de virus COVID-19.

În cadrul acțiunilor au fost verificate unități alimentare, zone de agrement, terase, complexe comerciale, săli de  jocuri de noroc și mijloace de transport în comun.

Potrivit IPJ Cluj, au fost legitimate peste 150 de persoane, au fost verificate 110 societăți comerciale și 139 de mijloace de transport în comun, fiind legitimați peste 1.800 de călători.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 74 de sancțiuni contravenționale, dintre care 24 pentru nerespectarea Legii 55/2020. privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Alte 32 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991R, pentru nerespectarea normelor privind  consumul de băuturi alcoolice în spații publice și pentru cerșetorie.

La acțiune au participat jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca, inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, specialiști din cadrul  Direcției Sanitar Veterinare, reprezentanți a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Direcției de Sănătate Publică Cluj și polițiști locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie