Acțiuni în sistem integrat, pentru combaterea răspândirii virusului COVID-19

Sub autoritatea Instituției Prefectului Cluj, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean și cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj au desfășurat activități specifice pe raza întregului județ, în sistem integrat, în scopul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19.

În total, au fost legitimate aproximativ 1300 de persoane și verificate. în ceea ce privește respectarea măsurilor și interdicțiilor stabilite, 65 de societăți comerciale. De asemeni, au fost controlate 88 de mijloace de transport, dintre care 16 mijloace de transport public în comun.

***

În noaptea de 5/6 octombrie, interval orar 23:00 – 00:30, polițiștii secțiilor de poliție urbană din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Biroului Rutier și Biroului pentru Centrul Universitar, au acționat, în sistem integrat, pe raza de competență, alături de jandarmii Grupării Mobile ”Ștefan Cicio Pop”.

Efectivele au intensificat acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție în zona teraselor și restaurantelor amplasate în centrul municipiului, respectiv în Piața Unirii, Piața Muzeului, Bulevardul Eroilor, strada Piezișă și Parcul Central. Totodată – informează IPJ Cluj – polițiștii au verificat respectarea programului de funcționare a operatorilor economici în contextul epidemiologic actual.

În decursul a aproximativ două ore, au fost legitimate 41 de persoane și verificate 15 obiective economice. Pe linie rutieră, au fost oprite și verificate 24 de autovehicule, iar neregulile constatate au atras aplicarea a 5 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice. De asemeni, au fost aplicate două sancțiuni pentru abateri aduse normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut