Acţiuni de deszăpezire la Turda

În week-end autorităţile turdene au avut de luptat cu îndepărtarea zăpezii şi a gheţii de pe străzile oraşului. Potrivit unui comunicat de presă al primăriei, semnat de edilul-şef al Turzii, Tudor Ştefănie, în zilele de 3,4 şi 5 februarie, perioadă în care s-a decretat cod galben de ninsori pentru tot județul Cluj, la Turda operaţiunile de deszăpezire au continuat zi şi noapte. Coordonaţi de    primărie, angajaţi ai societăţii comerciale “Domeniul Public” Turda şi cei de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj au lucrat în trei schimburi.

Pe străzi s-au împrăştiat 200 de tone de material antiderapant. Societatea comercială “Domeniul Public” a intervenit pe drumurile principale şi pe cele secundare din oraş, cu trei autospeciale, echipate cu răspînditor de material antiderapant şi cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii, cu două pluguri semitractate şi cu două buldoexcavatoare, folosite pentru străzile în pantă abruptă, considerate prioritatea zero. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj a avut de curăţat ieşirile din Turda înspre Cluj-Napoca, Alba Iulia şi Tîrgu Mureş.

Societatea “Domeniul Public” a solicitat suplimentarea rezervelor de material antiderapant, iar activităţile de deszăpezire vor continua şi în zilele următoare, pentru a se asigura siguranţa circulaţiei, se precizează în comunicatul de presă al primăriei turdene. Edilii fac un apel către agenţii economici, către asociaţiile de proprietari şi către toţi cetăţenii Turzii, să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele şi aleile aflate în imediata apropiere a imobilelor pe care le deţin sau în care îşi desfăşoară activitatea, în conformitate cu prevederile HCL nr. 212 din 2005, privind buna gospodărire a municipiului Turda. Hotărîrea respectivă a Consiliului local prevede amenzi cuprinse între 100 şi 200 de lei pentru cei care nu se achită de această îndatorire.

“Vă rugăm cu amabilitate să ne sprijiniți în eforturile de asigurare a siguranţei cetăţenilor şi să asiguraţi curăţarea trotuarelor şi aleilor din zonele în care locuiţi” – se arată în încheierea comunicatului.

De vineri, 3 pînă duminică, 5 februarie, la Turda a nins în cea mai mare parte a timpului, însă zăpada căzută a atins o înălţime de cel mult 25-30 de centimetri, iar temperatura aerului, în urcare pe tot parcursul intervalului, nu a permis formarea gheţii sau a poleiului.

Emil HĂLĂŞTUAN

Articole din aceeasi categorie