Acțiuni de bună gospodărire și înfrumusețare a orașului Gherla

În ultima perioadă municipiul Gherla a devenit un adevărat șantier. Prin grija Primăriei și a personalului muncitor de la SC ADP SA (fosta RADP) au fost efectuate mai multe lucrări edilitar – gospodărești. Amintim doar câteva dintre ele:

Pe traseul Piața Unirii (în fața gării) – strada Avram Iancu – Dragoș Vodă – Gh. Barițiu – Ștefan cel Mare – Gheorghe Șincai, lucrări de decopertare a drumului, urmate de asfaltare, cu termen estimat de finalizare la mijlocul lunii iunie. În părculețul din centrul orașului a fost scos gărdulețul viu care era uscat. S-a făcut toaletarea vegetației, toaletizare generală în parcul mare, s-a numit un responsabil cu curățenia pentru parc, pe partea de alei s-au montat coșuri de gunoi, bănci. Se intenționează cumpărarea unui tractor pentru curățenie.

S-au toaletat copacii înalți, unde erau sute de cuiburi de ciori care făceau multă mizerie și gălăgie (din păcate, o parte dintre ciori și-au făcut noi cuiburi în zonele locuite din oraș). Totodată, s-a curățat lacul de agrement din parc cu ajutorul pompierilor de la SVSU, s-au pus filtre pe scurgeri pentru mizeriile care înfundau rețeaua de alimentare cu apă a bazinului. Se vor cumpăra hidrobiciclete, în cursul acestei veri va fi și redeschiderea lacului pentru public. Se are în vedere amenajarea adecvată a zonei de parc de lângă stadion, pentru posesorii de câini. S-au reparat țarcurile pentru containerele de gunoi din cartierele de locuințe a orașului. Se intenționează diversificarea producției de flori în sere, se are în vedere producția coșurilor de gunoi chiar în cadrul ADP, reanimarea lucrărilor de tâmplărie pentru confecții de bănci, extinzând astfel serviciile oferite populației.

Chiar zilele trecute au fost asfaltate străzile Gheorghe Șincai și Avram Iancu,  lucrările continuând în zona centrală a municipiului.

SZ.Cs. 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut