Acțiunea de împădurire a 20 hectare în județul Cluj, amânată

Asociația Tășuleasa Social a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că amână pentru toamnă acțiunea de împădurire a 20 de hectare în județul Cluj, programată inițial să aibă loc în perioada 21-28 martie, având în vedere măsurile dispuse, la nivel național, pentru prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus.

„Dragi voluntari de copăcei, mult așteptata acțiune de plantare va fi amânată până la toamnă, date fiind circumstanțele actuale. Știm că a fost foarte așteptată împădurirea, deja am primit multe întrebări despre posibilitatea de înscriere, și noi eram pregătiți pentru aceasta, dar va trebui să ne supunem regulilor și să le respectăm ca atare, chiar dacă nu a fost o decizie ușoară. Din acest motiv amânăm până la toamnă, când sperăm că se vor mai liniști apele și va dispărea virusul amenințător. Copăceii vor sta cuminți în pământ până atunci, așteptându-și voluntarii plantatori!” – au anunțat reprezentanții asociației.

Acțiunea ar fi trebuit să se desfășoare pe raza comunei Tritenii de Jos, organizatorii propunându-și plantarea a 100.000 de puieți, în cadrul evenimentului – maraton „Săptămâna Pădurii Transilvania”.

M. T.

Articole din aceeasi categorie