Acțiune ecologică la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla

În municipiul Gherla, în toate unitățile de învățământ sunt organizate diferite acțiuni ecologice cu scopul menținerii unui mediu curat și ordonat. În aceste activități extrașcolare sunt angrenați atât elevii, cât și profesorii. Cadrele didactice acordă o atenție sporită educării copiilor în spiritul menținerii curățeniei în jurul gospodăriilor, dar și pe domeniul public.

La Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” (director prof. Corina Iftinca) am întâlnit un  exemplu demn de urmat și de alții. Este vorba de „Școala Ecoterrienilor”, o campanie de conștientizare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice (DEEE), a deșeurilor de baterii și acumulatorii (DDB), dedicată școlilor din România, implementată și în cadrul liceului gherlean. Cu această ocazie se transmite mesajul importanței protecției mediului înconjurător prin participarea efectivă a elevilor la acțiunile organizate în cadrul acestei activități educative. Sunt angrenate clasele primare, dar și o clasă pregătitoare.

Pe lângă acțiunile de colectare a deșeurilor electrice mai au loc dezbateri, jocuri și concursuri pe tema programului inclus în această adevărată școală ecologică. Copiii manifestă un interes deosebit față de aceste activități, încă din prima zi reușind să adune un mare număr de echipamente electrice, baterii și acumulatorii, care sunt depozitate la Centrul de colectare amenajat la parterul școlii.

În ultima perioadă, astfel de acțiuni de protejare a mediului înconjurător s-au desfășurat și la Școala Gimnazială Nr. 1.

SZEKELY Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut